Nå pågår det siste testvalget!

Posted in Forsiden

I Re kommune gjennomføres nå det siste av 10 testvalg i forsøkskommunene. Re kommune er sist ut av alle forsøkskommunene med en folkeavstemning der spørsmålet er ”Bør Re kommune aktivt ta initiativ til/arbeide for en ny kommunesammenslåingsprosess i neste 4-årsperiode?”. Svaralternativene er ja, nei eller blank stemme. Avstemningen skjer i perioden 13.-19. mai.

Ved denne avstemningen tar vi for første gang i bruk alle funksjonene i både e-valgsystemet og det nye valgadministrative systemet, som skal brukes ved kommunestyre- og fylkestingsvalget til høsten. For eksempel vil velgere som stemmer via Internett utenfor valglokalet, motta en returkode på SMS som velger kan kontrollere mot koder på valgkortet. Slik kan velger sjekke at stemmen som er avgitt via datamaskinen er kommet riktig frem.  En velger som stemmer elektronisk via PC i valglokalet, vil få returkoden på skjermen. Les om hvordan e-valgløsningen fungerer.

For første gang prøver vi nå ut den nye skannerløsningen. Papirstemmene skal ved opptelling skannes og resultatet legges inn i det nye valgadministrative systemet, slik at både papirstemmene og de elektroniske stemmene behandles og rapporteres i systemet.

Vi følger spent med på folkeavstemningen i Re kommune og håper at innbyggerne i Re vil delta i avstemningen. Les mer om folkeavstemingen på Re kommunes nettside.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *